Žena nevedela, prečo sa cítila zle zakaždým, keď jedla cesnak. Toto nečakala!

Cesnak je obľúbenou ingredienciou väčšiny z nás. Je zdravá, aromatická a každému jedlu dodá jedinečnú chuť. Keď trpíme prechladnutím, snažíme sa zachrániť cesnakom, ktorý obsahuje Alicin – antibakteriálnu zložku. Práve vďaka nemu má cesnak svoju charakteristickú vôňu.

Bohužiaľ, dnes už ani to, čo sa od vekov považovalo za zdravé, nemusí byť zdravé. Až 80 % cesnaku z Číny. Nižšie sa dozviete, prečo je nákup čínskeho cesnaku zlý nápad a ako si vybrať zdravé ingrediencie.

Potraviny dovážané z Číny nemajú nič spoločné s ekologickým poľnohospodárstvom, práve naopak! Aj cesnak je plný pesticídov, ktoré sú pre náš organizmus nebezpečné. Látky v nich obsiahnuté ničia škodcov, nepotrebujete ďalší príklad…

Okrem toho sa v Číne na bielenie cesnaku používa chlór, ktorý v kombinácii s pesticídmi spôsobuje, že cesnak stráca svoje liečivé vlastnosti. Namiesto toho konzumujeme chemické látky.

Z týchto dôvodov je užitočné vedieť, ako rozoznať zdravý cesnak od cesnaku dovezeného z Číny. Viac informácií nájdete na nasledujúcej strane.

Pri výbere cesnaku sa oplatí vziať si taký, ktorý na prvý pohľad nemusí vyzerať dokonale. Mierne deformovaný, s tmavými škvrnami – to znamená, že nebol chemicky ošetrený! Čínsky cesnak je neprirodzene biely – je to spôsobené chémiou.

Okrem toho by ste sa mali sústrediť na hmotnosť. Cesnak z Číny je ľahší a cesnak od farmára je určite ťažší! Má tiež výraznejšiu vôňu a chuť.

Vďaka cesnaku bude každé jedlo chutiť a voňať. Dávajte si však pozor, kde ho kupujete. Skúste menšie obchody a nie hypermarkety.

Zdieľajte tento článok so svojimi priateľmi! Vyhnite sa cesnaku plnému chemikálií!

Vložiť komentár

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com