Žena naplnila poháre maslom a vložila ich do vyhriatej rúry: Škoda, že som TENTO NÁPAD nepoznala skôr, ide o perfektnú…

Spread the love

Asi pred rokom sme nakúpili maslo, ktoré bolo v akcii. Poznáte to, skvelá cena má vždy svoju daň a tou je väčšinou krátka záruka.

Ukážem vám skvelý trik, ako môžete maslo uchovať v čerstvom stave po dobu až 3 rokov, bez mrazenia. Tento tip ma naučila moja svokra, ona takto spracovala maslo vždy vtedy, keď ho kupovala väčšie množstvo priamo zo salaša.

Mne sa zatiaľ táto metóda osvedčila, tak ak chcete vyskúšať malý „maslový experiment“, možno sa vám to raz bude hodiť. Na začiatok skúste napríklad jeden malý pohárik a uvidíte.

Čo budeme potrebovať:

Maslo nakrájame na kocky a vložíme do pohárov. Maslo môže mierne presahovať cez okraj pohárov.

Poháre s maslom uložíme na plech na pečenie a vložíme do vyhriatej rúry na 110 stupňov – poháre necháme vnútri 15-20 minút.

Maslo sa v rúre roztopilo, môžeme teda poháre opäť doplniť. V horúcom masle by sa tuhé maslo malo rýchlo a jednoducho rozpustiť.

Maslo v pohároch by malo siahať asi centimeter pod okraj pohára – radšej urobím viac menších pohárov.

Teraz poháre zatvoríme viečkom. Uistite sa, že okraj pohára je čistý – nesmie byť znečistený od masla. Opäť vložíme do rúry a pri teplote 110 stupňov necháme v rúre 45 minút – maslo sa rozdelí na dve časti na pevnú a kvapalnú časť.

Necháme vychladnúť a dobre všetky nádoby ešte raz skontrolujeme. Na vrch pohárov napíšeme dátum zavárania. Maslo vydrží 3 roky!

Skladujeme na rovnakom mieste ako domáce džemy a nátierky. Pred použitím je potrebné dobre pretrepať, aby sa obe hmoty premiešali.

You Might Also Like