Viete ako často by ste mali meniť hubku na riad? TÚTO CHYBU robí takmer každý z nás!

Spread the love

60% kuchynských húb a utierok obsahuje živé baktérie podobné E-coli!

Viac ako 85% ľudí neumýva kuchynské utierky pri dostatočne vysokej teplote, aby zabili škodlivé baktérie, podľa expertov British Council Global Hygiene. Podľa ich výskumu obsahujú hubky a utierky 6x viac baktérií ako záclonky toaliet, ktoré sú považované za veľký zdroj infekcie.

Kuchynské hubky a utierky sú ideálnym miestom pre chov baktérií, pretože podľa názoru vedcov sú takmer vždy vlhké. Vedci zistili, že 90% kuchynských hubiek v Británii má vysokú koncentráciu baktérií, zatiaľ čo 10% je dokonca „životu nebezpečných“.

Cca 7% hubiek má viac ako miliardu baktérií na meter štvorcový, z ktorých 60% obsahuje nebezpečnú E-colu a 25% z nich obsahuje sporadicky vysoké koncentrácie baktérií, ktoré sú spojené s infekciami očí a kože, ale aj so smrteľnými chorobami.

Tipy pre vyššiu hygienu a ochranu Vášho zdravia:

  • Po umytí riadu opláchnite špongiu horúcou vodou a každý druhý deň ju umyte antibakteriálnym prostriedkom.
  • Vymieňajte špongiu ideálne každý týždeň, maximálne každé dva týždne!
  • Špongiu môžete používať dlhšie, keď ju vyvaríte, alebo umyjete v umývačke pri teplote vyššej ako 60 stupňov.
  • Pri umývaní pracovných priestorov používajte antibakteriálne servítky namiesto hubky, najmä po príprave surového mäsa.

 

You Might Also Like