Týmto spôsobom som konečne začala šetriť nemalé peniaze. Potraviny už skoro vôbec nevyhadzujem, vďaka týmto radám…

Zdieľajte článok na

Aj vám sa už stalo, že ste kúpili nejakú potravinu, no o pár dní alebo dokonca týždňov ste ju našli v komore či na spodku chladničky pokazenú? Tomu je odteraz koniec! Prinášame vám niekoľko užitočných tipov, ako čo najlepšie uskladňovať potraviny. Pokojne sa nechajte inšpirovať niekoľkými z našich rád, a už sa nebudete musieť obávať, že vaše jedlo skončí v koši.

Chlieb:
Mnoho ľudí sa mylne domnieva, že na predĺženie trvanlivosti chleba stačí, ak ho uskladníme v chladničke. Pravdou však je, že v chladničke z neho škrob začne oveľa rýchlejšie kryštalizovať  ako za normálnych okolností, v dôsledku čoho aj rýchlejšie vyschne. Odporúča sa preto pečivo nakrájať, uložiť do plastového vrecka a uchovávať v mrazničke. Tam sa kryštalizácie skutočne obávať nemusíte.

Vajíčka:
Mnoho ľudí má tendenciu ukladať vajíčka na dvere chladničky. Keď však toto konanie podrobíte lepšiemu prieskumu, dozviete sa, že to nie je práve najšťastnejšie riešenie. Dvere chladničky sa totiž často otvárajú. Vždy keď nás prepadne hlad, jedno z prvých miest ktoré navštívime je chladnička. Naše vajíčka poukladané na dverách tak nevedome vystavujeme veľkým teplotným rozdielom, hoci len na chvíľu. Ideálne je však dávať ich dnu čo najhlbšie, aby sme sa vyhli ich skaze.

Mäso:
Mäso je veľmi citlivou potravinou, ktorá veľmi rýchlo pri nesprávnom uskladnení podlieha skaze. Najprv je dôležité, aby ste mäso vložili do vreca, ktoré ponoríte do vody bez toho, aby ste vrecko uzatvárali. Pri ponáraní dbáte na to, aby sa dnu dostal vzduch. Následne stačí vrecko poriadne uzatvoriť a vložiť do vašej mrazničky.

Cookies:Americký trend jedenia lahodných keksov Cookies je už aj u nás veľmi populárny. Ak pridáte kus odkrojeného jablka do nádoby s Cookies, zabráni to ich vysušeniu. Pritom si však dajte pozor, na vlhkosť, ktorú jablko Cookies dodá. Ak vám zvlhnú až príliš, neváhajte použiť kúsok chleba na odsatie prebytočnej vlhkosti.

Bylinky:
Čo sa týka byliniek, je o nich známe, že sú veľmi citlivé na sucho. Konkrétnejšie koreninové byliny ako šalvia, bazalka či mäta uskladníme najideálnejšie v nádobe s trochou vody. Pred varením ich jednoducho vyberiete, dôkladne opláchnete požadované množstvo a môžete dochucovať.

Huby:
Ak ste aj vy vášnivým hubárom, je pre vás dobré vedieť, čo vašim nazbieraným hubám prospeje najviac. Iste dobre viete, že sa neodporúča dlho ich skladovať v čerstvom stave. Ak sa už však pre tento typ uloženia rozhodnete je dobré zvoliť papierový alebo plastový sáčok. Papier podobne ako pri zelenine má vynikajúcu schopnosť absorpcie vody, čím sa docieli ich dlhšia čerstvosť.

Zelenina:
Ak si aj vy radi pochutnáte na neustále zelenej a čerstvej zelenine aj po dlhšom čase, máme pre vás jedinečný tip, ako dosiahnuť vytúženej čerstvosti aj po dlhšom čase od kúpy zeleniny. Trik je v tom ju pred uskladnením v chladničke zbaviť vlhkosti. Docielite to tak, že ju pokojne zabalíte do utierky alebo papiera, ktorý sa postará o absorpciu vlhkosti.

Jahody:
Ak sa vám už niekedy stalo, že napadla vaše milované jahody pleseň, mali by ste vedieť, že je to vinou mikróbov. Účinnou zbraňou proti nim je práve ocot. Preto je dobré si pripraviť roztok pozostávajúci z octu a vody v pomere 1:10. Následne doň ponoríte jahody a po vynorení ich už len opláchnete. Keď uschnú, môžete ich bez strachu odložiť do chladničky.

Ak ste sa dozvedeli niečo nové, neváhajte zdieľať článok s priateľkami. Pri dodržaní týchto zásad budú vaše potraviny zaručene svieže dlhý čas.

ZDROJadme.ru

 

ONLINE NABYTOK:

onlinenabytok


Zdieľajte článok na

You Might Also Like