TOTO robím takmer každý víkend: Vyskúšajte tieto úžasne chrumkavé zemiaky vďaka špeciálnej marináde!

Hľadáte zmenu oproti bežným vareným zemiakom? Vyskúšajte ich – vďaka špeciálnej marináde sú úžasne chrumkavé!

Zemiak je zelenina, ktorá je v kuchyni základom. Niet divu, veď zemiaky sú vynikajúcim doplnkom k mäsu, hydine, rybám a šalátom, teda prakticky ku každej večeri.

Rada by som vás pozvala na jedinečný recept na pečené zemiaky. Tajomstvo ich prípravy spočíva vo výraznej sójovo-medovej marináde s pridaním cesnaku. Vďaka marináde budú zemiaky zlatisté a výnimočne chrumkavé.

Budete potrebovať:

Kilo zemiakov
Sójová omáčka – 2 PL
Rastlinný olej – 2 PL
Jemná horčica (najlepšie zrnitá) – 3 PL
Med – 1 polievková lyžica
Cesnak (4-5 strúčikov)
Sušené bylinky (odporúčam oregano, bazalku, majoránku) a soľ – na dochutenie

Ako pripraviť chrumkavé zemiaky?

Zemiaky opláchnite, vložte do hrnca a zalejte vodou. Keď voda zovrie, pridajte trochu soli a varte zemiaky na miernom ohni, kým nie sú stredne tvrdé. Po uvarení zemiaky sceďte a nechajte vychladnúť.

Do misky nalejte sójovú omáčku, med, horčicu a olej a pridajte bylinky. Cesnak pretlačte cez lis a pridajte ho do marinády. Od solenia môžete upustiť, pretože ste už osolili vodu na zemiaky, sójová omáčka má tiež dosť slanú chuť.

Zemiaky nakrájajte na plátky (neošúpte ich!) a vložte ich do marinády. Odložte na chvíľu, aby sa v ňom namočila. Formu na pečenie vymastite, najlepšie maslom, a poukladajte na ňu zemiaky. Pečte pri 200 °C, kým zemiaky nie sú zlatisté.

Pečené zemiaky sa hodia aj ako samostatné jedlo. Stačí ich poliať ľubovoľnou omáčkou alebo pridať syr. Toto je najlepší spôsob, ako si pripraviť chutnú, výživnú a lacnú večeru!

zdroj: babcineprzepisy.pl

1 komentár k “TOTO robím takmer každý víkend: Vyskúšajte tieto úžasne chrumkavé zemiaky vďaka špeciálnej marináde!”

Napísať odpoveď pre Oľga Trnavská Zrušiť odpoveď