TOTO dodá vašim koláčom úžasný vzhľad: „Čokoládové zrkadlo“ s glazúrou!

Hľadáte recept na polevu, s ktorou sa už nerozlúčite? Skvelé, pretože práve pre vás máme recept, ktorý sa hodí pre každého, a naša poleva urobí z každého koláča nezabudnuteľný dezert.

Čo potrebujete na dokonalú polevu?

170 g cukru
160 g medu
170 g mliečnej čokolády
100 ml vody
1½ polievkovej lyžice želatíny
200 g kondenzovaného mlieka

Ako pripraviť polevu?

Prvým krokom je príprava želatíny. Do malej misky nalejte 40 ml vody, potom do nej nasypte želatínu a premiešajte. Zmes nechajte asi dvadsať minút odstáť. Zvyšnú vodu nalejte do hrnca, pridajte med a cukor. Jemne premiešajte.

Hrniec postavte na sporák a nechajte zmes zovrieť. Zmes však nesmie byť na ohni dlhšie ako dve minúty. Po uplynutí tejto doby musíte do hrnca nasypať zvyšnú želatínu spolu s kondenzovaným mliekom.

Ďalším krokom je rozdrobenie mliečnej čokolády na malé kúsky. Preneste čokoládu do nádoby s ostatnými prísadami. Všetko dôkladne premiešajte, kým sa čokoláda nerozpustí. Jedným z posledných krokov je preliať hotovú polevu cez sitko.

Potom preložte pripravený koláč na rošt a pod rošt umiestnite panvicu alebo pomerne veľký kurča. Prebytočná poleva bude kvapkať na panvicu, ktorú môžete použiť aj neskôr. Tajomstvo úspešnej polevy na torte spočíva v tom, že sa poleva sype krúživým pohybom – od stredu torty až po jej okraj.

zdroj: babcineprzepisy.pl

Vložiť komentár