Taliansky vyprážaný syr. Vyskúšajte obľúbenú klasiku inak! Táto pochúťka bude mať najväčší úspech!

Vyprážaný syr je typické slovenské jedlo, ktoré nikdy nesklame. Vyskúšajte variantu s rajčinovým pretlakom.

Potrebujeme:

Tvrdý syr Gouda
Vajcia 2 ks
Trochu mlieka
Olej na vyprážanie
soľ
Hladká múka
Strúhanka
rajčinový pretlak

 

Postup:

1.

Zmiešajte vajcia, paradajkový pretlak, hladkú múku, soľ a vypracujte hladké cesto.

2.
Silnejšie plátky syra obalíme v cestíčku z oboch strán, potom každý plátok obalíme v strúhanke a vyprážame v horúcom oleji.

3.
Vyprážaný syr podávajte so zemiakmi alebo hranolkami a tatárskou omáčkou.

Vložiť komentár