Črevá sú náš druhý mozog. Lekári súhlasia, že ak dôjde k ich narušeniu, trpí celé telo. Nadúvanie, akné, hnačka, bolesť v kĺboch, pálenie záhy, zlá nálada – to sú len niektoré dôsledky nerovnováhy v našom tele.
Zdravé črevá: Uvedomte si, že na zlepšenie práce vašich čriev k tomu musíte pristupovať komplexne. Musíte venovať osobitnú pozornosť vašim zvykom. Jedná sa o životný štýl, výživu, dobrý spánok a schopnosť relaxovať. Aj malé zmeny v každom z týchto bodov majú pozitívny vplyv na funkciu čriev.
Príslušníci rôznych krajín majú svoje vlastné spôsoby, ako si udržať zdravé črevá.
Nemecko: V Nemecku je najlepším liečiteľom čriev kyslá kapusta. Je bohatá na vitamíny C, B a K, obsahuje málo kalórií a množstvo kyseliny mliečnej, ktorá je zdrojom prospešných baktérií. Najlepšie je jesť mierne teplú kapustu. Kapusta je v našich končinách bežná, takže sa ju nebojte zahrnúť do stravy.
India: Tradičná indická kuchyňa venuje osobitnú pozornosť asimilácii potravín a využíva korenie, ktoré má pozitívny vplyv na trávenie. Mnoho príslušníkov pripravuje domáce jogurty s korením. Taktiež vyrábajú špeciálny Ajurvédsky nápoj „Lassi“. Ani mlieko s kurkumou nie je v ich končinách nič nezvyčajné.
Čína: Podľa Číňanov telo najlepšie funguje medzi 5 a 7 hodinou ráno, takže v tom čase sa snažia vypiť pohár soľnej vody na prečistenie tela. Za užitočný tiež pokladajú hloh, červenú fazuľovú kašu, čaj alebo perličkový jačmeň. Taktiež je veľmi užitočná akupresúra, čo je tradičná čínska metóda, podobná akupunktúre.
Japonsko: Japonci zbožňujú fermentované potraviny – cestoviny, sójovú omáčku, sójové bôby a zeleninu. Odborníci odporúčajú Amazake, čo je nápoj vyrobený z fermentovaného ryžového mlieka alebo čaj s kvasenými bylinkami.
Vaše celkové zdravie závisí od práce čriev. Preto sa snažte jesť prírodné jedlá a sledujte, ako navzájom kombinujete produkty. Ak sa vám zdal článok užitočný, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi.
ZDROJ: takprosto.cc