Skúsený šéfkuchár radí: Naučte sa tieto triky a vaša kuchyňa bude neodolateľná! Bod 10 je ozaj super!

Zdieľajte článok na

Určite máte svoje vlastné recepty, z ktorých keď ukuchtíte nejaké jedlo, vonia celá kuchyňa a všetci sú spokojní a do sýtosti najedení. Avšak, my vám prinášame zopár trikov, vďaka ktorým sa vaša kuchyňa posunie na úplne iný level. Tak čo, ste pripravení?

Ak chcete, aby vaše jedla dostali opäť nový rozmer, pozorne si prečítajte nasledujúce riadky. Vďaka nim môžete vašu kuchyňu vylepšiť o minimálne 100%:

1. Čili papričky bez ostrosti? Áno, dosiahnete ich v prípade, že z nich odstránite semienka a pod tečúcou studenou vodou ich opláchnete. Nebojte sa, vôňa sa zachová a zmizne iba pikantnosť.

2. Perfektné cesto vyčarujete vtedy, ak budete mať hmotnosť múky rovnakú ako hmotnosť cukru a hmotnosť vajec sa bude zhodovať s hmotnosťou masla. Výsledkom bude dokonalé cesto.

3. Najlepšiu marináda na pečené mäso vytvoríte zmiešaním tmavého alebo svetlého piva so sójovou omáčkou a obľúbeným korením. Tú chuť si jednoducho zamilujete.

4. Zemiakové pyré nikdy nebolo lepšie, ako vďaka nasledujúcemu triku. Predtým ako uvarené zemiaky premeníte na pyré, totiž musíte urobiť jednu dôležitú vec. Položte ich na suchú rozohriatu panvicu a počkajte dovtedy, pokiaľ sa z nich nevyparí zvyšná voda. Musíte však dozrieť na jednu dôležitú vec – nesmú sa vám zemiaky začať pripekať.

5. Snehovo biela ryža sa vám podarí urobiť vtedy, keď počas varenia do nej pridáte trochu octu.

6. Neodolateľne chrumkavá zemiaková placka sa vám podarí urobiť vtedy, ak namiesto panvice použijete vaflovač. Vďaka nemu vaše placky nestratia na svojej chuti a ani na chrumkavosti.

7. Zlatistá mrkva či cibuľa nemusí byť snom. Stačí pri ich vzájomnom restovaní pridať štipku cukru. To im dodá tú vytúženú zlatistú farbu. Ak restujete cibuľu samostatne, tak pridajte štipku múky.

8. Omáčky s leskom dokážete vykúzliť jednoducho a rýchlo. Pred podávaním na stôl do nich kuchári pridajú pár kúskov studeného masla.

9. Vždy voňavé cestoviny dosiahnete vtedy, ak ich varíte až dovtedy, pokiaľ nebudú až takmer hotové. Následne ich pridajte do omáčky a ešte na malú chvíľu povarte. Cestoviny tak prirodzene nasiaknu vôňou.

10. Stále šťavnaté mäso budete mať vtedy, ak bude nasiaknuté v soľnom roztoku. Soľný roztok spôsobuje, že mäso je vždy šťavnaté, chutné a príjemne voňavé. Avšak, nesmiete zabudnúť pred samotnou prípravou z mäsa odstrániť zvyšky soli.

11. Už nikdy nebudete konzumovať jedlo bez chuti v prípade, že do svojho jedálnička zaradíte aj citrón. Stačí kvapka citrónovej šťavy alebo octu a v jedle sa začnú rozpúšťať tuky, čo následne zvýši arómu a vráti jedlu tú správnu chuť.

12. Čerstvý koláč po celú dobu? Áno, stačí ak položíte zvyšky koláča na sklenený stojan s vekom a umiestnite vedľa neho celé olúpané jablko. Prečo práve jablko? Tie majú zaujímavú vlastnosť, ktorou je vylučovať vlhkosť do svojho okolia. Vďaka tomu sa váš chutný koláč nevysuší.

13. Už nikdy viac nebudete konzumovať horký baklažán v prípade, že ho pred prípravou nakrájate, následne osolíte a počkáte 5 minút. Na záver stačí iba baklažán opláchnuť pod studenou vodou a horkosť zaručene zmizne.

Zdieľajte, nech sa o týchto skvelých trikoch dozvedia aj vaši blízky.

zdroj: takprosto.cc

ONLINE NABYTOK:

onlinenabytok


Zdieľajte článok na

You Might Also Like