Najlepšie cesnakové žemle máte hotové do 30 minút a ohromíte nimi celú rodinu. Sú tak jednoduché a chutné

Domáce pečivo je oveľa lepšie ako to kupované, ak viete, ako ho správne pripraviť! A my vám dnes ukážeme ako na to! Spoločne si pripravíme fantastické cesnakové žemle!

Tieto domáce žemle sú nielen jednoduché na prípravu ale aj skvele chutia! Presvedčte sa sami!

Ingrediencie

 1 šálku vody
3 lyžice slnečnicového oleja
10 g droždia
3 strúčiky cesnaku
1 lyžica cukru
Štipka soli
3 šálky múky (hladká)

postup

1) Zmiešame si olej, cukor, soľ, droždie a múku v stredne veľkej miske.

2) Vymiesime si elastické cesto a postupne doň pridávame aj vodu. Celé cesto miešame vareškou a následne ešte rukami.

3) Z cesta si vytvoríme gule o veľkosti jablka.

4) Guľu vyskladáme na plech vymastený olejom a vyložený papierom na pečenie. Guľu prikryjeme utierkou a necháme odležať 5 minút.

5) Teraz už len pečieme v rúre na 180 stupňov do zlatista.

6) Vyberieme žemle z rúry a potrieme cesnakom. Môžeme ich aj posypať obľúbenými bylinkami. Máme hotovo! Dobrú chuť!

Zdieľajte tento báječný recept na cesnakové žemle aj s vašimi priateľmi!

zemla

ZDROJ:sovkusom.ru