Lahodný a originálny orechový koláč – vynikajúci dezert s lahodným krémom. Neodolateľná chuť!

Dnes vám predstavíme recept na orechovú tortu, ktorá môže byť narodeninovou tortou aj dokonalým dezertom na Vianoce a Silvestra.

Je pomerne náročný na prípravu, ale odvďačí sa vám mimoriadne lahodnou chuťou. Určite vyskúšajte náš recept a prekvapte svojich blízkych.

Prísady na cesto:

160 gramov múky,
160 gramov cukru,
8 vajec,
100 gramov mletých vlašských orechov.

Zloženie krému:
4 vajcia,
200 gramov cukru,
1 balenie vanilkového cukru,
300 gramov masla,
50 ml mlieka.

Prísady na chrumkavé vlašské orechy:
150 gramov cukru,
150 gramov vlašských orechov.
Zloženie sirupu:
200 ml vody,
2 polievkové lyžice cukru,
rum podľa chuti a arómy.

Príprava:

Bielka vyšľahajte s cukrom. Za stáleho miešania pridajte jednotlivé žĺtky. Nakoniec ich spojte s múkou zmiešanou s orechmi.

Cesto nalejte do okrúhlej formy na pečenie s priemerom približne 25 cm. Pečte v rúre približne 30 minút pri 180’C. Vyberte z rúry a nechajte vychladnúť.

 

Na dvoch miestach ho pozdĺžne rozrežte tak, aby ste mali tri vrstvy.

Pripravte krém.
Vajíčka zmiešajte s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridajte mlieko a za stáleho miešania zahrievajte vo vodnom kúpeli. Keď krém zhustne, stiahnite ho z ohňa a zmes ochlaďte. Mäkké maslo rozmiešajte mixérom a po lyžiciach ho pridávajte do vaječného krému. Neustále miešajte, kým sa všetky prísady nespoja.

V hrnci rozpustite cukor a nasypte vlašské orechy. Premiešajte a stiahnite z ohňa. Rozložte na plech a nechajte vychladnúť. Orechy vložte do mixéra a rozomeľte ich na jemno. Do krému vložte polovicu chrumkavých orechov. Druhá polovica sa použije na zdobenie torty.

Na prípravu sirupu zohrejte všetky prísady v hrnci. Po dôkladnom spojení nechajte vychladnúť. Na základňu položte prvú vrstvu koláča. Potrite sirupom a potom 1/3 krému. Navrch položte ďalšiu vrstvu a postupujte rovnako. Nakoniec potrite vrch a boky koláča. Zo všetkých strán ich posypeme orechmi.

Pred podávaním je najlepšie orechový koláč 4 hodiny chladiť v chladničke. Užite si to!

zdroj: babcineprzepisy.pl

Vložiť komentár