Keď črevá volajú o pomoc, neberte to na ľahkú váhu. Takto si Japonci vedia hravo poradiť s tráviacími problémami!

Črevá sú náš druhý mozog. Lekári súhlasia, že ak dôjde k ich narušeniu, trpí celé telo. Nadúvanie, akné, hnačka, bolesť v kĺboch, pálenie záhy, zlá nálada – to sú len niektoré dôsledky nerovnováhy v našom tele.

Zdravé črevá: Uvedomte si, že na zlepšenie práce vašich čriev k tomu musíte pristupovať komplexne. Musíte venovať osobitnú pozornosť vašim zvykom. Jedná sa o životný štýl, výživu, dobrý spánok a schopnosť relaxovať. Aj malé zmeny v každom z týchto bodov majú pozitívny vplyv na funkciu čriev.

Príslušníci rôznych krajín majú svoje vlastné spôsoby, ako si udržať zdravé črevá.

Nemecko: V Nemecku je najlepším liečiteľom čriev kyslá kapusta. Je bohatá na vitamíny C, B a K, obsahuje málo kalórií a množstvo kyseliny mliečnej, ktorá je zdrojom prospešných baktérií. Najlepšie je jesť mierne teplú kapustu. Kapusta je v našich končinách bežná, takže sa ju nebojte zahrnúť do stravy.

India: Tradičná indická kuchyňa venuje osobitnú pozornosť asimilácii potravín a využíva korenie, ktoré má pozitívny vplyv na trávenie. Mnoho príslušníkov pripravuje domáce jogurty s korením. Taktiež vyrábajú špeciálny Ajurvédsky nápoj „Lassi“. Ani mlieko s kurkumou nie je v ich končinách nič nezvyčajné.

Čína: Podľa Číňanov telo najlepšie funguje medzi 5 a 7 hodinou ráno, takže v tom čase sa snažia vypiť pohár soľnej vody na prečistenie tela.  Za užitočný tiež pokladajú hloh, červenú fazuľovú kašu, čaj alebo perličkový jačmeň. Taktiež je veľmi užitočná akupresúra, čo je tradičná čínska metóda, podobná akupunktúre.

Japonsko: Japonci zbožňujú fermentované potraviny – cestoviny, sójovú omáčku, sójové bôby a zeleninu. Odborníci odporúčajú Amazake, čo je nápoj vyrobený z fermentovaného ryžového mlieka alebo čaj s kvasenými bylinkami.

Vaše celkové zdravie závisí od práce čriev. Preto sa snažte jesť prírodné jedlá a sledujte, ako navzájom kombinujete produkty.  Ak sa vám zdal článok užitočný, nezabudnite ho zdieľať s priateľmi.

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

Upozornenie: Tento článok má len informačný charakter a jedná sa o preklad zo zahraničných webov. Nenahrádza lekársku liečbu, vyšetrenie lekárom ani konzultáciu iným odborným zdravotníckym pracovníkom. Príspevky môžu obsahovať informácie, ktoré sa nezhodujú s názormi redakcie.
Prehlasujeme, že autori ani prevádzkovateľ webu nepreberajú zodpovednosť za prípadné ujmy spôsobené využívaním liečebných metód v tomto článku.
Hoci sú recepty, rady alebo liečebné metódy v tomto článku písané s najlepším svedomím autora textu, ich použitie je na vlastné nebezpečenstvo a malo by prebiehať výhradne po konzultácii s vaším lekárom.

ZDROJ takprosto.cc

Vložiť komentár