Je to jeden z najchutnejších koláčov, aké som kedy jedla: Koláč z panvice: Napoleon

V priebehu rokov som použil mnoho receptov na „Napoleona“. Tento však patrí medzi moje najobľúbenejšie. Kedysi dávno mi ju darovala matka môjho blízkeho priateľa. Siaham po ňom najčastejšie, pretože podľa môjho názoru nemá konkurenciu!

Zloženie:

Samozrejme, tortu a krém musíme pripraviť zvlášť 🙂

Koláč:
jedna šálka cukru
tri šálky múky
jeden diel kocky masla
tri stredne veľké slepačie vajcia
čajová lyžička sódy
štipka soli

Krém:
tri stredne veľké slepačie vajcia
jeden liter mlieka
jeden pohár cukru
dve polievkové lyžice múky
sto gramov vlašských orechov

Príprava cesta:

Maslo odložíme bokom, aby zmäklo Dôkladne vyšľaháme vajcia Do vaječnej peny pridáme mäkké maslo Po premiešaní pridáme aj soľ, sódu bikarbónu a múku (asi pätinu necháme na vyvaľkanie) Dôkladne vymiesime cesto a odložíme ho asi na štvrť hodiny.

Príprava krému:
Medzitým si pripravte krém: v malom hrnci rozšľahajte vajcia s cukrom Primiešajte múku a pridajte studené mlieko Hrniec postavte na mierny oheň a za stáleho miešania (najlepšie metličkou) priveďte do varu Keď krém zovrie, odstavte ho z variča a nechajte vychladnúť.

Dokončenie „Napoleona“
Rozdeľte cesto na guľôčky (zvyčajne ich robím 13-15) Každú guľôčku vyvaľkajte zvlášť Takto vytvarované „palacinky“ vyprážajte na panvici (Pozor! Na sucho! Nepridávajte tuk!) Je dobré zarovnať okraje palaciniek hlbokým tanierom (položte ho hore nohami a orežte).

Hotové „palacinky“ usporiadajte do tvaru torty. Každú z nich natrite krémom. Vrch „Napoleona“ pokvapkajte zvyšnou maslovou zmesou.

Svojho „Napoleona“ podávam hosťom so silnou horkou kávou, ktorá sa varí v hrnci s korením. Vrelo odporúčame!

zdroj: babcineprzepisy.pl

Vložiť komentár