Hliníková fólia nie je až tak neškodá ako sa ukázalo. Vyhnite sa týmto spôsobom jej používania.

Zdieľajte článok na

Hliník sa nachádza takmer v každej domácnosti. Vyskytuje sa vo forme alobalu. Využíva sa na mnoho spôsobov. Využíva sa pri varení, uskadňovaní potravín alebo liečenie chorôb. Veľa ľudí využíva hliníkokvú fóliu pri varení, pretože udrží šťavnatosť, makkosť. Povedzme si však viac o tomto „pomocníkovi“.

Hliníková fólia nazývaná aj alobal obsahuje okolo 99% čistého hliníka. Svetová zdravotná organizácia hliník zaradila medzi látky, ktoré nie sú nebezpečné. Bohužiaľ, v našom tele sa hliník vie hromadiť a uschovávať, čo spôsobuje veľké riziko pre nás a naše telo v podobe ochorení. Celé roky sa vedú debaty o tom, či je naozaj nebezpečný alebo nie, no v posledných rokoch vedci zdvíhajú varovný prst.

Dokazuje sa, že aj malé množstvo hliníka sa vie uschovať v tkanivách mozgu, vnútorných orgánov, kostiach. Toto zapríčiňuje rôzne ochorenia – onkologické. U žien rakovinu prsníka, ložiská su v lymfatických uzlinách blízsko prsníkov.

Veľmi zle vplýva na metabolizmus, nervový systém, rozmnožovanie buniek. Spája sa ajs poškodením mozgu (Alzheimerová choroba- vo vlasoch veľké množstvo hliníka). Hliníkové riady boli v minulosti obľúbené pretože ich výroba bola lacná.Keď sa ukázalo, že to je vysoko škodlivé, prestali s výrobou. Avšak nevymizli úplne.

Riady z hliníku sú vhodné len na varenie vody, pri vysokej teplote ostatné látky majú s ním reakciu.

Dnes už sa hliník tak spracováva, že sa netvoria žiadne reakcie pri varení. Je striekaný špeciálnou látkou a tá tomu zabráni.

Príprava jedla v alobale je známa zda v každej kuchyni. Nemá žiadnu ochrannú vrstvu. Pokrm, pripravený v takejto fólii môže mať až 6-krát vyššiu dennú dávku ako je stanovená Svetovou zdravotníckou organizáciou.

Úplne zle je keď v nej niečo pečieme. Vymeňte ju za papier, ten je oveľa zdravší. Ak chcete vplyv hliníka minimalizovať, spravte toto:

Vyhnite sa jedlám v konzervách alebo zabaleným v hliníkových obaloch.

Príbory a nádoby a riad vymeňte za nehliníkový.

Nevarte, nepečte v nej a neuskladňujte v nej  jedlo.

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

Upozornenie: Tento článok má len informačný charakter a jedná sa o preklad zo zahraničných webov. Nenahrádza lekársku liečbu, vyšetrenie lekárom ani konzultáciu iným odborným zdravotníckym pracovníkom. Príspevky môžu obsahovať informácie, ktoré sa nezhodujú s názormi redakcie.
Prehlasujeme, že autori ani prevádzkovateľ webu nepreberajú zodpovednosť za prípadné ujmy spôsobené využívaním liečebných metód v tomto článku.
Hoci sú recepty, rady alebo liečebné metódy v tomto článku písané s najlepším svedomím autora textu, ich použitie je na vlastné nebezpečenstvo a malo by prebiehať výhradne po konzultácii s vaším lekárom.

 

ZDROJ: takprosto.cc

ONLINE NABYTOK:

onlinenabytok


Zdieľajte článok na

You Might Also Like