Celý život ste pravdepodobne rozmrazovali mäso nesprávnym spôsobom! Robte to takto a vaše mäso bude vždy chutné, výživné a šťavnaté.

Spread the love

Zmraziť a následne rozmraziť mäso v domácnosti je veľmi bežnou záležitosťou. Uchováte ho tak pre budúcu spotrebu a máte ho kedykoľvek po ruke, keď potrebujete variť. Sú rôzne spôsoby ako rozmrazovať mäso či iné potraviny, pričom každý má ten svoj. Niekto necháva mäso na stole, iný ho dáva do chladničky, ďalší nedočkavejší využívajú mikrovlnku.

 

Štúdie preukazujú, že…

Štúdie preukázali, že väčšina ľudí potraviny rozmrazuje zlým spôsobom, čím robia obrovskú chybu. Vložiť zamrazené potraviny do chladničky a nechať ich tam celú noc pomaly rozmŕzať je takisto úplne zle. Aký je teda najsprávnejší spôsob?

Pomôže studená voda

Dr. Susan poukazuje na to, že najlepší spôsob ako jedlo rozmraziť je umiestniť ho do studenej vody. Týmto spôsobom rozmrazovania najlepšie uchovávate chuť jedla. Voda vedie teplo lepšie než vzduch. Tento spôsob je najrýchlejším ako rozmraziť mäso a ryby. Túto metódu využívajú dokonca aj profesionálny kuchári, avšak k bežným užívateľom sa táto informácia nedostala.

Ako na to?

Rozmraziť mäso touto metódou je jednoduché, stačí zobrať mäso z mrazničky, vybaliť zo sáčku, zabaliť do priehľadnej fólie a dať do studenej vody. Teraz už len čakať kedy sa mäso samo rozmrazí. Je to veľmi jednoduchý a účinný spôsob.

Najhorší spôsob rozmrazovania je v mikrovlnej trúbe

Podľa odborníkov je najväčšia chyba mäso rozmrazovať v mikrovlnke. Pri tejto metóde dochádza k veľkému poškodeniu mäsa, dokonca dochádza k zmene štruktúry buniek, a rovnako to oberá mäso o jeho chuť a šťavnatosť.

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

Zdroj

You Might Also Like