5 minút a je hotovo. Milujem túto chuť: Lahodný letný dezert, aj keď ste na diéte!

Ak držíte diétu alebo sa len zdravo stravujete, určite sa často snažíte nájsť ideálny recept na dezert.

Niektoré sladkosti sú pri diétach maximálne prijateľné, pretože hoci chutia rovnako ako originál, majú oveľa lepšie ingrediencie.

Dezert z pudingu, ktorý tu predstavujem, nie je ničím iným ako náhradou za lahodný a veľmi obľúbený bavorský puding.

Jemný, nadýchaný a veľmi ľahký krém je ideálny do koláčov, pečiva alebo sladkých jedál, ako sú palacinky alebo lievance. Má špecifickú štruktúru, ktorá pripomína krémové želé. Bavarua vo fit verzii je rýchly a ľahko pripraviteľný lahodný krém.

Na prípravu krému potrebujete:

1,5 šálky mlieka
3 žĺtky
300 ml smotany
4 lyžice vody
1 PL želatíny
1 čajová lyžička vanilkového extraktu
cukor podľa chuti

Príprava:

Najprv dobre vyšľahajte žĺtky s cukrom. Nalejte vaječnú zmes do hrnca a postavte ho na mierny oheň. Pridajte 1,5 šálky mlieka a zahrievajte 10 minút. Zmes neustále miešajte, aby sa nezačala variť. Po 10 minútach odstráňte hrniec z horáka.

V miske vyšľahajte smotanu alebo prírodný jogurt a vanilkový extrakt. Rozpustite želatínu a pridajte ju do vaječnej zmesi. Premiešajte a nechajte vychladnúť. Potom k celku pridajte šľahačku a vymiešajte do hladka. Celý ho uložte do chladničky. Po vychladnutí a stuhnutí je dezert pripravený na konzumáciu.

Môže sa použiť len ako sladká poleva alebo sa konzumuje ako jemný a krémový dezert.

zdroj: babcineprzepisy.pl

Vložiť komentár