Mokrý čokoládový koláč s tou najlahodnejšou chuťou – Toto je ten najlepší recept pre všetkých milovníkov jednoduchých čokoládových koláčov

Zdieľajte článok na
  • 2
    Shares

Čokoládový koláč nasiaknutý smotanovo-čokoládovou polevou. Záruka toho, že aj keď ho nakrájate po pár dňoch, stále bude cesto vlhké a šťavnaté. Toto je ten najlepší recept pre všetkých milovníkov jednoduchých čokoládových koláčov.

 

Ingrediencie:

4 vajcia
1 lyžička vanilkového extraktu
1 a 1/4 hrnčeka cukru
110 g rozpusteného masla
1/2 hrnčeka hladkej múky
1/2 hrnčeka kakaa

2 hrnčeky vlažného mlieka
1 lyžice práškového cukru na posypanie

Postup

Rúru si predhrejte na 160 ° C a na plech dajte papier na pečenie.

Vajcia si rozdeľte na žĺtky a bielky. Z bielkov si ušľahajte tuhý sneh.

Žĺtky si rozšľahajte v ďalšej miske a pridajte vanilkový extrakt a cukor. Poriadne zmiešajte, aby vzniklo hladké cesto. Pridajte rozpustené maslo a opäť rozmiešajte dohladka.

Do tejto zmesi pomaly prisypávajte múku s kakaom a nakoniec pridajte mlieko.

Do hladkého cesta potom pridajte sneh z bielkov a pomaľuje vmiešajte. Pripravené cesto dajte na pekáč a pečte v predhriatej rúre. Budete piecť približne 50 minút a potom nechajte vychladiť. Na záver posypte práškovým cukrom.

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.


Zdieľajte článok na
  • 2
    Shares

You Might Also Like