Cesto jemné ako obláčik: ŠĽAHAČKOVÝ KOLÁČIK so slivkami podľa mojej babičky, ktorému nikto neodolá.

Spread the love

Výborný slivkový koláčik zo šľahačkového cesta jemného ako pavučinka. Recept od babičky Zdenky.

Potrebujeme:

Na zmiešané cesto:
400 g polohrubej múky

250 ml smotany na šľahanie

2 vajcia (veľkosť M)

150 g kr. cukru

1 bal. vanilkového cukru

50 ml olej

1/2 bal. prášku do pečiva

mlieko (ak je cesto príliš husté)

ďalej:

slivky prepolené

Voliteľné – Drobenka z múky, masla a práškového cukru

Na posypanie:

práškový cukor

Postup:

Všetky prísady na cesto jednoducho zmiešame v miske pomocou metličky alebo pomocou ručného šľahača. Cesto a jednoducho rovnomerne navrstvíme na maslom vymastený a múkou vysypaný plech.

Na cesto uložíme očistené a rozpolené slivky. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 25-30 minút (ak je forma väčší a koláčik tenšie, upečie sa rýchlejšie, ak je naopak cesto vyššie, pečieme dlhšie).

Koláčik s posýpkou je ešte chutnejšia, stačí keď zmiešate hladkú múku s práškovým cukrom a nastrúhaným maslom a vytvoríte drobivú zmes. Tú nasypte na slivky a dajte koláčik piecť.

 

Prečítali ste si článok až do konca? Zaujal Vás? Potom môžte prácu redaktora odmeniť tým, že dáte článku na Facebooku lajk alebo ho budete zdieľať ďakujeme.

You Might Also Like